Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 23, 2024

Scroll to top

Top

Louis Stiller: “Landschap is belangrijk voor schrijvers en dichters.”

Louis Stiller: “Landschap is belangrijk voor schrijvers en dichters.”

| On 02, jun 2016

Na het succes van Leesbaar Amsterdam kon een vervolg niet uitblijven. Momenteel werken schrijvers Louis Stiller en Erik Nieuwenhuis aan Leesbaar Groningen, een kaart in citaten van de provincie Groningen. Via het Dagblad van het Noorden riepen ze de hulp in het van het publiek en dat leverde al meer dan 150 citaten op.

Sonja Schulte sprak met Stiller over de citaten en plaatsen die Groningen op de kaart zetten. Hoe staat Warffum erop? Werken poëtische plaatsnamen als Doodstil en Hongerige Wolf ook inspirerend? En waar ligt precies het groen knollenland van J.J.A. Goeverneur?

Natuurlijk wilden we een handje helpen: op ons verzoek droeg Anneke Claus haar gedicht Vanavond eten we patat voor. Dat staat in haar nieuwe bundel Begrafenis van de mannen. In het gedicht spelen enkele heerden in de Groningse wijk Beijum een prominente rol.

 

Wie ook citaten wil aandragen kan terecht op dit formulier.