Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Anneke Claus: “Iemand zei: ‘Ik ben bang voor dit boek’.”

Anneke Claus: “Iemand zei: ‘Ik ben bang voor dit boek’.”

| On 03, jun 2016

Vanochtend kreeg ze vijf sterren in het Dagblad van het Noorden en na onze uitzending van afgelopen maandag verbaasde Herman Sandman zich erover dat Anneke Claus jaren haar mond hield. Twee weken geleden presenteerde ze haar bundel Begrafenis van de mannen en daar keken we al een tijdje naar uit.

Sonja Schulte sprak met Claus over running gags, verzinsels om het mooier te maken, de illustraties van Bart Nijstad en natuurlijk het ontstaan van Begrafenis van de mannen. Na dat Meindert Talma suggereerde om liefdesgedichten te schrijven begon ze daarmee, maar ze besloot tenslotte om het breder te maken en te schrijven over hoe het is om een girl te zijn in een mans world.

Anneke Claus schoof ook even aan bij ons interview met Louis Stiller over Leesbaar Groningen.

Vrijdag 17 juni presenteert ze haar bundel in de Vera Kelderbar.