Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 18, 2024

Scroll to top

Top

Daniel Lohues: “Die vrijheid in de auto, dat is echt aosem.”

Daniel Lohues: “Die vrijheid in de auto, dat is echt aosem.”
Sonja Schulte

Aosem heet het nieuwste album van Daniel Lohues en dat is niet alleen een verbastering van Amerikaans enthousiasme, maar staat voor de Drentse troubadour ook voor vrijheid, voor kunnen ademen. Afgelopen zondag, maandag en dinsdag stond hij in de Stadsschouwburg zijn nieuwste album aan de man te brengen. Wij spraken hem over troubadouren, want dat is wat hij doet, en waarom dat niet hetzelfde is als een concert geven. En ook: wat er gebeurt als “de hele wereld in elkaar dondert” en waarom het hebben van een rijbewijs voor hem zo aosem is. Luister hier het gehele interview terug: