Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 19, 2024

Scroll to top

Top

Michelle Brouwer: “Het heeft me geraakt dat daar een thuis kapot gaat.”

Michelle Brouwer: “Het heeft me geraakt dat daar een thuis kapot gaat.”

| On 03, jul 2016

Eind juni studeerde Michelle Brouwer af aan de opleiding Creative Writing van ArtEZ met raas, een poëziebundel over de aardbevingen in Groningen. Daarin beschrijft ze hoe Femke, een basisschooljuf, afscheid neemt van haar familie, haar huis en van Groningen.

In raas maak je kennis met de familie van Femke en volg je hoe haar ouders afscheid nemen van hun geboortegrond om vier rivieren verder te gaan wonen. Anders dan haar pake die haar aan Willem Barentz doet denken, ziet ze reizen als vertrekken en haar tocht naar Denemarken is eerder een vlucht dan een ontdekkingsreis.

We spraken met Michelle Brouwer over raas en de mensen en dieren die in de bundel voorkomen.

 

 

Michelle Brouwer zal op 23 juli optreden tijdens Dichters in de Prinsentuin en in september neemt ze deel aan Het Wilde Oosten.

Foto: Robert Brouwer.