Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

#TBT: Noorderzon 2015

#TBT: Noorderzon 2015
Willem Goedhart

Nog een week voor de boeg totdat de editie van 2016 losbarst. In gespannen afwachting daarvan, blikken wij hier terug met een aantal hoogtepunten uit onze radio-uitzendingen van vorig jaar. Klik op alle onderstaande links om de interviews en optredens uit 2015 terug te luisteren.

 

Orlando Julius: “I’m an old man, but I’m not tired!” (muziek)
Deze legendarische afrobeatcomponist en -muzikant mixt Afrikaanse traditionele dansmuziek met westerse soul, R&B en funk. We spraken Orlando Julius en zijn vrouw en tot ons grote geluk pasten hij en de Heliocentrics op het knusse podium van Radio Noorderzon.

 

Eko Supriyanto: “There is a Jailolo in the world, and it’s beautiful.” (dans)
Het Indonesische eiland Jailolo wordt bedreigd door conflicten en milieuvervuiling. Choreograaf Eko Supriyanto van Ekos Dance Company vond in deze bedreiging zijn inspiratie voor de voorstelling.

 

Meindert Talma: “Werkman is een mooi figuur om een levensverhaal van op plaat te zetten.” (muziektheater)
Nederlands onbekendste popster was vorig jaar op Noorderzon om met The Melisma Saxophone Quartet een ode te brengen aan Groninger Ploegkunstenaar en drukker Hendrik Werkman – en wie kan dat beter, zeggen wij dan, dan Meindert Talma? Hij speelde voor ons twee liedjes uit zijn show.

 

Random Collision: “De ene avond springen de vonken over, de andere avond niet. Waar ligt dat aan?” (wetenschap)
Drie jaar lang onderzochten twee psychologen en de artistiek leider van Random Collision, Kirsten Krans, het effect van voorstellingen op sociale relaties. Aan tafel presenteerden ze hun resultaten.

 

Schweigman & Het Houten Huis: “Curve” (installatie)
U herinnert zich van vorig jaar vast nog de lange tunnel die zich uitstrekte in het Noorderplantsoen. Deze installatie was het decor van de voorstelling Curve, en wij deden er vanuit de buis verslag van.

 

Voor komende editie rekenen wij op nog veel meer hoogtepunten! Vanaf 18 augustus is Glasnost dagelijks te horen en te vinden op Noorderzon om van alle facetten van het festival verslag te doen. Op onze site zijn zo spoedig mogelijk de beste fragmenten terug te luisteren, houd het in de gaten!

 

container