Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 18, 2024

Scroll to top

Top

#nzon 2016 – Radio Glasnost dag 7

#nzon 2016 – Radio Glasnost dag 7

| On 26, aug 2016

Al een week lang maken we radio in het Noorderplantsoen. De zevende uitzending was zoals we het graag zien: een groot aantal muzikanten, artiesten, kunstenaars en schrijvers schoven bij ons aan en ook het publiek bleef massaal luisteren en kijken.

Aan onze tafel spraken we met de leden van Solace I guess. Claudia Dias schoof aan met haar voltallige crew en later bespraken we haar voorstelling Monday – Watch out for the right met Karin Noeken. Coen Simon legde uit waarom hij quizmaster was geworden en Joost Ramaer en Lies Mensink gaven een update over hun schrijfproject. Tijdens het tweede uur bespraken we met de Noorderlingen hun voorstelling Schemerdingen. Sijas de Groot en Joachim Rümke vertelden over het CiBoGa terrein en Tonnus Oosterhoff en Chantalla Pleiter bespraken het tot stand komen van de installatie Iets in de vorm van iets anders. Uur drie werd gevuld met een première van Kinetophone en Jacob Jolij die sprak over wetenschappelijk onderzoek naar waarnemen.

De live muziek werd verzorgd door The Dustbowl RevivalRobin IJzerman en Guard Llama.

De zevende uitzending werd gepresenteerd door Jelte Posthumus en sidekick Anna Dijk. Harlynn Bouma kwam in het eerste uur langs om een column voor te dragen en in het tweede uur schoof Joost Oomen aan. Hieronder is de volledige uitzending terug te luisteren: