Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S06E01 | 19-09-16

Glasnost S06E01 | 19-09-16
Ruurd-Jan de Meulder

Een nieuwe herfst, een nieuw seizoen van Glasnost. De eerste aflevering was direct een bomvolle uitzending, allereerst met het bekende weekoverzicht, over de lokale festivals dit najaar. Vervolgens vertelde voormalig hoogleraar Siemon Reker over zijn boek Biografie van het Gronings. Ons uitgebreide studiogesprek voerden we met Barbara Henkes, zij schreef samen met Margriet Fokken het boek Sporen van het slavernijverleden in Groningen. Columnist Marleen Nagtegaal gunde ons een tipje van de sluier van haar te verschijnen debuut Vrije vectoren, en vertelde kort over de aanstaande editie van Kantoorpoëzie. Daarna belden we Oliver Moore, die sinds 1 september de leerstoel Chinese taal en cultuur bij de Faculteit der Letteren aan de RUG bekleedt: hij vertelde ons over zijn plannen voor het komende jaar. Tot slot opende gedragsbioloog en filmmaker Hilco Jansma onze gloednieuwe rubriek ‘Glasnost Hotspots’, waarin een vriend van de show vertelt over diens favoriete plek in Groningen, en deze ter plaatse live markeert met de enige echte Glasnost Sticker!

Luister hieronder de eerste aflevering van het zesde seizoen terug: