Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S06E02 | 26-09-16

Glasnost S06E02 | 26-09-16
Ruurd-Jan de Meulder

Zoals elke week kunt u hier de volledige uitzending van maandagavond terugluisteren. Via het weekoverzicht belandt u midden in de geschiedkundige zoektocht van detective Lammert Doedens, speurend naar de laatste rustplaats van Graaf Adolf, de broer van Willem van Oranje. Sociaal psycholoog Bert Donker is een beetje boos en levert weer een scherpe column omtrent de invloed van onze hormoonhuishouding op cultuur, en vice versa. Historicus Anton Stolwijk neemt u mee naar Atjeh in Indonesië: het toneel voor zijn boek vol verhalen over de bloedigste strijd uit de Nederlandse koloniale geschiedenis. Zaterdag is het weer tijd voor Zpannend Zernike: backstage rondleidingen in de wereld van wetenschap en technologie. Wij spraken onderzoeksbioloog Daniël Warmerdam van ERIBA over de activiteiten. Tot slot spelen Anne-Jan en Jelte een super compacte quiz over de RUG, in het kader van het tv-programma ‘Universiteitsstrijd’.