Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Daniël Warmerdam over Zpannend Zernike

Daniël Warmerdam over Zpannend Zernike
Willem Goedhart

Dit weekend openen de RUG en het UMCG hun deuren voor nieuwsgierige kinderen die alles willen weten over de wonderlijke wereld van de wetenschap. In het kader van ‘Zpannend Zernike’ wordt een publieksmiddag georganiseerd voor jong en oud, met kijkjes achter de schermen, leuke proefjes en leerzaam vermaak. Ook onderzoeksinstituut ERIBA, onderdeel van het UMCG, is dit jaar van de partij. Wij spraken de hieraan verbonden Daniël Warmerdam, en vroegen hem onder andere hoe je complexe zaken als DNA uitlegt aan kinderen, en hoe ERIBA de concurrentie met het zwemmen met dolfijnen denkt tegen te gaan. Meer informatie over alle activiteiten op de website van Zpannend Zernike.