Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Marente de Moor: “Er is een doctrine waarin geen plaats is voor slachtoffers.”

Marente de Moor: “Er is een doctrine waarin geen plaats is voor slachtoffers.”

| On 05, okt 2016

Donderdagavond 6 oktober zal Marente de Moor is de Der Aa-kerk haar Kousbroekessay Mutsen af, koppen dicht uitspreken tijdens Kousbroek in de Der Aa-kerk. Hierna zal Pieter Waterdrinker haar interviewen.

De manier waarop Rusland met herdenken omgaat zal centraal staan. Willem Goedhart sprak met De Moor over twee rampen die Nederland en Rusland met elkaar verbinden. In 2000 zonk de onderzeëer Koersk die door Nederlandse bergers, met veel respect voor de doden, werd geborgen. Bij de ramp met de MH17 konden de slachtoffers niet op hetzelfde respect rekenen. In haar essay zal Marente de Moor hier dieper op ingaan.

 

 

Foto: Jeroen Akkermans