Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | February 25, 2024

Scroll to top

Top

Mathijs Deen over De Wadden: het boek en de podcast

Mathijs Deen over <i>De Wadden</i>: het boek en de podcast
Willem Goedhart

De Wadden: een woest en veranderlijk kustgebied waar niets zich laat vastleggen en alles beweegt. Maandag 3 oktober was het weer de Groninger Waddendag, hetgeen gevierd werd in de stad met lokale lekkernijen, muziek en verhalen. Wij belden voor deze gelegenheid met schrijver en radiomaker Mathijs Deen. Hij schreef het boek De Wadden. Een geschiedenis. (Thomas Rap) en maakte hier later een podcast over voor de VPRO. Recentelijk kreeg hij de unieke gelegenheid om met een wetenschappelijke expeditie een bezoek te brengen aan het Waddeneilandje Rottumerplaat, dat normaal gesproken voor bezoekers niet toegankelijk is. Hij legde deze tocht vast in een prachtige podcast voor Radio Doc.

Luister hieronder het telefoongesprek met Mathijs terug.