Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 13, 2024

Scroll to top

Top

Philip Rozema: “Als huisdichter had ik wel over Vindicat geschreven.”

Philip Rozema: “Als huisdichter had ik wel over Vindicat geschreven.”

| On 08, okt 2016

Eind september presenteerde voormalig RUG-huisdichter Philip Rozema zijn bundel Te ruime ruimte. De in metalic orange uitgevoerde bundel is het sluitstuk van het collegejaar 2015-2016, waarin Rozema huisdichter was.

Met presentator Willem Goedhart sprak Rozema over het thema ruimte, de typografie, Vindicat, zijn inspiratiebronnen en het stijlfiguur herhaling. Natuurlijk wilden we ook weten of hij meedoet aan de Stadsdichter-verkiezing en het komende Hendrik de Vriesstipendium.

Nieuwsgierig naar het Vindicatgedicht van de nieuwe huisdichter Esmé van den Boom dat Philip noemde? Hier kun je het lezen.

Foto: Reyer Boxem