Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Esmé van den Boom: “Dat studentenpubliek moeten we meekrijgen.”

Esmé van den Boom: “Dat studentenpubliek moeten we meekrijgen.”

| On 20, okt 2016

Dichter, muzikant en student Esmé van den Boom is de nieuwe Huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens het collegejaar 2016-2017 schrijft ze gedichten over de universiteit en zal ze als huisdichter regelmatig optreden. Nieuw is dat de Universiteitskrant de gedichten van de huisdichter niet meer plaatst en de huisdichter een plekje op de site van de universiteit heeft gekregen.

Anne Jan Toonstra sprak met haar over het bereiken van studenten, kritische gedichten over de universiteit en haar aanstaande optredens. Ze droeg het gedicht Je ziet het pas als je het door hebt, of: Aldus Poppema voor en speelde het liedje Blauwe schaduw.

 

Het interview met Philip Rozema kunt u hier terugluisteren. Aanstaande zaterdag staat Esmé van den Boom op de Frankfurter Buchmesse en de dag erna is ze bij Stand van Stad met een lied over de actualiteit.

Foto: Reyer Boxem