Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Gerben Engelkes tipt: “Dit is het seizoen voor Keniaanse koffie.”

Gerben Engelkes tipt: “Dit is het seizoen voor Keniaanse koffie.”
Janneke Heimweg

Precies vijf weken geleden sprong Gerben Engelkes, eigenaar van de beste koffiezaak van Nederland; ‘Black & Bloom’ in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat, na deze bekendmaking in Hilversum een gat in de lucht. “De diepe theoretische kennis weet eigenaar Gerben Engelkes te combineren met fantastische zwarte koffies en eigenzinnig, Gronings gastheerschap. Dit alles maakt hem tot nummer één in de Koffie Top 100 2016.” Aldus het juryrapport.

Anne Jan Toornstra sprak met hem over waarom koffiezaken tegenwoordig zo hip zijn, wat er zo interessant is aan het maken van filterkoffie’s én Gerben legt uit wat die Groninger gastheerschap precies inhoudt.

Het hele interview is hier te beluisteren.

Foto: lokalgroningen.nl