Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Steven Gilbers: “Deze rapflows lijken op militaristische drums.”

Steven Gilbers: “Deze rapflows lijken op militaristische drums.”

| On 21, okt 2016

Toen de rapper Tupac Shakur New York verruilde voor Californië veranderde in de loop der jaren zijn accent. Toen Tupac een conflict kreeg met rappers van de oostkust ging hij zich nadrukkelijker met de westkust identificeren en dat hoor je terug in liedjes en interviews. Taalwetenschapper Steven Gilbers onderzoekt, sinds anderhalf jaar, hoe het accent van Tupac veranderde en liet presentator Anne Jan Toonstra de verschillen in accent en rapflows horen.

De komende weken spreken we bij Glasnost meerdere promovendi over het verloop van hun onderzoek en de totstandkoming van hun proefschrift.

 

Foto: Wally Gobetz/ graffiti: Niz