Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

David Veltman: “Vlaanderen wilde Felix De Boeck als een icoon zien.”

David Veltman: “Vlaanderen wilde Felix De Boeck als een icoon zien.”

| On 28, okt 2016

Felix De Boeck (1898-1995) was een Vlaamse kunstenaar (en boer) die in Vlaanderen zijn eigen kunst ontsteeg en tot een Godenzoon werd bestempelt. Sinds september werkt David Veltman aan de biografie van De Boeck. De eerste maanden was hij vooral bezig met de organisatie van het onderzoek, het ophalen van de persoonlijke correspondentie uit België en het interviewen van bekenden van De Boeck.

Willem Goedhart sprak met Veltman over de, nog te kiezen, opzet van zijn onderzoek, de ‘magische hoeve van Drogenbos’ van De Boeck en het in kaart brengen van den vriendengroep rondom De Boeck en hoe de verschillen tussen Vlaanderen en Wallonië daarbij een rol konden spelen.

 

Glasnost spreekt deze weken enkele promovendi over het verloop van hun onderzoek. Zo spraken we eerder met Steven Gilbers die promoveert op het accent van rapper Tupac Shakur.

Foto: Arch’educ/ Michiel Hendryckx