Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Jeffrey Bout & Marlies van de Weijgaert over de Nacht van de Nacht

Jeffrey Bout & Marlies van de Weijgaert over de Nacht van de Nacht
Willem Goedhart

Vannacht vindt voor de 12e keer de Nacht van de Nacht plaats. Overal in het land doven gebouwen en organisaties hun lichten. Verschillende Natuur- en Milieufederaties organiseren deze Nacht ieder jaar om aandacht te vragen voor lichtvervuiling, in de hoop Nederland weer wat donkerder te maken.

Afgelopen maandag interviewden wij twee betrokkenen uit Groningen. Marlies van de Weijgaert van het Kapteyn Instituut vertelde over de activiteiten die bezoekers rondom de Blaauw Sterrenwacht op het Zerniketerrein zoal kunnen verwachten, en over het dagelijkse gebruik van de telescoop door studenten en onderzoekers. Ook astronoom Jeffrey Bout schoof bij ons aan: hij houdt ’s avonds een lezing met de titel ‘Het heelal heeft alle tijd’. Wij spraken over het grote belang van de sterrenkunde en zijn fascinatie hiervoor, alsmede de manier hoe hij het complexe heelal begrijpelijk probeert te maken voor kinderen.

Luister hieronder het gesprek met Marlies en Jeffrey terug, en trek er vannacht zelf op uit tijdens de Nacht van de Nacht! Meer informatie over alle activiteiten vindt u op de website van NMF Groningen.