Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 22, 2024

Scroll to top

Top

Daniel Kehlmann over zijn nieuwe novelle ‘Je had moeten gaan’

Daniel Kehlmann over zijn nieuwe novelle ‘Je had moeten gaan’
Willem Goedhart

Afgelopen zaterdag vond in de bibliotheek Het Grote Gebeuren plaats, waar vele bekende schrijvers geïnterviewd werden en voorlazen uit eigen werk. Glasnost had de kans om de Duitse auteur Daniel Kehlmann te interviewen. Onze redacteur Willem Goedhart zocht hem op en sprak over zijn nieuwe novelle, het literaire spel met meerdere realiteiten en over Kehlmanns fascinatie voor spookverhalen. Ook bespraken we kort zijn Van Der Leeuwlezing over de film The Wizard Of Oz en schrijfplannen voor de toekomst. Luister hieronder naar het hele interview met de sympathieke auteur.

 

De novelle Je had moeten gaan is uitgegeven door Querido en verkrijgbaar in de betere boekhandel.

Foto auteur: Heji Shin.