Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Andrea Hooymans: “Geniet van menselijke verhalen in wrede afbeeldingen maar neem de onderwerpen serieus.”

Andrea Hooymans: “Geniet van menselijke verhalen in wrede afbeeldingen maar neem de onderwerpen serieus.”
Janneke Heimweg

Vanaf vrijdag 18 november 2016 is de World Press Photo tentoonstelling weer te zien in het centrum van Groningen. Het is een intrigerende expositie waarbij bezoekers in aanraking komen met indringende actuele beelden uit de hele wereld. Stichting WPFG biedt met de tentoonstelling bezoekers een inkijk in het dagelijks leven van mensen uit verschillende culturen en landen van de wereld. Dit jaar voor het eerst is de World Press Photo tentoonstelling te zien in de Folkingestraat Synagoge. Willem Goedhart sprak met de voorzitter van WPFG en oud-Glasnosticus Andrea Hooymans.

Zij spraken over het accent dat dit jaar op foto’s van de vele vluchtelingen ligt, over het vraagstuk of fotografie kunst is en of we mogen genieten van de wrede beelden die we zien op een mooie foto.

Het hele interview beluister je hier.

 

Foto: Jethro Bijleveld