Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 22, 2024

Scroll to top

Top

Marleen Janssen: “In de wetenschap gebeurde er helemaal niks over dit onderwerp, dus moest ik het zelf doen.”

Marleen Janssen: “In de wetenschap gebeurde er helemaal niks over dit onderwerp, dus moest ik het zelf doen.”
Janneke Heimweg

De Master ‘Communication and Deafblindness’ aan de Rijksuniversiteit Groningen is de enige masteropleiding ter wereld gericht op communiceren met doofblinden. Met een groot internationaal congres, afgelopen week, viert deze studie haar 10-jarig bestaan. Wetenschappers en mensen uit de praktijk kwamen naar Groningen om de nieuwste inzichten op gebied van doofblindheid en communicatie uit te wisselen.

Anne Jan Toonstra sprak met de godmother van deze opleiding, Groningse hoogleraar Marleen Janssen. Enthousiast vertelde zij over hoe dankbaar werk het is om nieuwe communicatiemethoden te ontwikkelen, over het ‘N=1 onderzoeksdesign’ en hoe het is om de enige hoogleraar ter wereld te zijn in jouw vakgebied.

Luister hier het hele interview terug