Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Wouter van Bolhuis: “Het is een hele grote opgave.”

Wouter van Bolhuis: “Het is een hele grote opgave.”
Anne Jan Toonstra

Het lijkt een ambitieuze doelstelling. Het plan om Groningen Stad in 2035 volledig energieneutraal te laten functioneren. En toch is dat het idee. In 2006 al is de stad gestart met een breed programma voor duurzaamheid. Maar begin 2015 heeft de gemeente besloten om het programma te versnellen, wat resulteerde in het programma Groningen Geeft Energie 2015-2018. Met als doelstelling: In 2035 moet alle in de stad gebruikte energie CO2-neutraal geproduceerd worden. Manager Energietransitie van de gemeente Groningen was in de studio om het plan toe te lichten.

Hieronder luister je het interview terug.