Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Historicus Yke Kramer over zijn bezoek aan “Rodin: Genius at Work”

Historicus Yke Kramer over zijn bezoek aan “Rodin: Genius at Work”
Willem Goedhart

We krijgen bij Glasnost maar geen genoeg van de Rodin-tentoonstelling in het Groninger Museum. Spraken we eerder al met conservator Suzanne Rus over de expositie en vertelden Anne Jan Toonstra en Maarten Praamstra over hun bezoek, nu was het de beurt aan onze columnist en historicus Yke Kramer om verslag te doen van zijn ervaring. In een mooie column neemt hij ons mee van zijn bezoek als tiener aan het Musée Rodin in Parijs tot de expositie in Groningen, en vertelt ondertussen waarom Rodin hem eerst niet, maar nu wél weet te raken met zijn realistische, waarachtige beelden en frivole werkwijze.