Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Bert Donker – Cultuur (3)

Bert Donker – Cultuur (3)

| On 05, dec 2016

Bert Donker denkt groot, groter, grootst. Hij waagt zich in een reeks columns aan de bespreking van (de westerse) cultuur. Wat zijn de wortels ervan? Waar wringt die cultuur en waar botst-ie mee? Hoe uit die cultuur zich en waar moeten we in de toekomst rekening mee houden? In de derde column wordt er ingegaan op de vraag of een westerse cultuur bestaat en of die ‘een beetje oké’ is. We schamen ons kapot voor de vluchtelingen die verdrinken op de Middellandse zee, maar vergeten waarvoor ze op de vlucht zijn geslagen. Bert Donker kwam dankzij Umberto Eco en zijn Syrische kapper tot nieuwe inzichten.

Foto: Copyright: Das Blaue Sofa / Club Bertelsmann.