Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Bouke Mekel: “OrbitFest viert het licht op de kortste dag.”

Bouke Mekel: “OrbitFest viert het licht op de kortste dag.”

| On 15, dec 2016

Morgenmiddag, als het al langzaam donker wordt, zal het driedaagse horizonverruimende winterlichtfestival OrbitFest van start gaan. Organisatoren Bouke Mekel en Aglaya Koika kwamen bij Glasnost op bezoek om het festival voor te stellen aan de luisteraar.

Anne Jan Toonstra nam met de organisatie de route door van het Groninger Museum, via de synagoge, naar WinterWelVaart aan het Hoger der Aa en hield halt bij lichtworkshops, communityprojects en installaties. Het festival wil een toekomst tonen waarin mensen samenwerken en de zon als energiebron een grote rol speelt.

 

OrbitFest vindt plaats van 16 tot en met 18 december in de binnenstad van Groningen en begint elke dag om 15.00 uur.