Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost Hotspot: De Vrouwenopvang (Kris van der Veen)

Glasnost Hotspot: De Vrouwenopvang (Kris van der Veen)
Anne Jan Toonstra

Terug van weggeweest: de Glasnost Hotspot! Iedere week plakt een prominente Groninger een sticker op een zelf gekozen locatie in Groningen. Dit is een bekende of onbekende plek die veel voor diegene betekent.

De Hotspot-hotshot van deze week is Kris van der Veen. Tussen 2011 en 2016 was hij raadslid voor Groen Links.Verder was hij o.a. voorzitter van het COC Groningen en Drenthe en maker van de documentaire 5000 Roebel. Op dit moment is hij nog werkzaam in Groningen, maar niet lang meer. Want hij staat hij op het punt om afscheid te nemen van de stad, om zijn carriere te vervolgen in Amsterdam. Een mooie gelegenheid dus om hem nog snel even zijn hotspot te ontfutselen: De Vrouwenopvang aan het Martinikerkhof. 

Luister hieronder terug waarom deze plaats zo belangrijk voor Kris is.