Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Tjibbe Veldkamp: “De lovebus is al heel lang bij me.”

Tjibbe Veldkamp: “De lovebus is al heel lang bij me.”
Maarten Praamstra

Tjibbe Veldkamp presenteerde vorige maand met De lovebus zijn eerste boek voor vijftienplussers. Een boek waaraan hij, met tussenpozen, jaren werkte. Zo verschenen er meerdere prentenboeken en het kinderboekenweekgeschenk Bert en Bart redden de wereld.

In De lovebus zit de lezer op de eerste rij als een avondje in Bar dancing Boerema ontspoort. Via de verhalen van een viertal jongeren, die elk om de beurt het woord voeren wordt langzaam duidelijk wat er op zaterdagavond 7 februari 1976 in Medum gebeurde.

Willem Goedhart sprak met Tjibbe Veldkamp over het ontstaan van De lovebus, jongeren en seks, advertenties voor seksboerderijen en het met overtuiging brengen van flauwekul.