Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Jacco de Boer: “Supersnel, anti-melodieus en over de toeren.”

| On 06, apr 2017

Grindcore gaat over grenzen, die van de goede smaak, maar bij een concert zeker ook lichamelijk. Jacco de Boer ziet een verband met de filosofie van de Franse filosoof Guy Debord. Mensen bepalen hun realiteit aan de beelden die ze te zien krijgen, hij noemde dat de spektakelmaatschappij. Het enige antwoord daarop is disruptie waardoor mensen wakker worden geschud.

Jacco de Boer geeft vrijdagavond tijdens de Groningse Nacht van de filosofie een lezing over grindcore en Guy Debord. Voor de echte liefhebber staat er ook een optreden van de Frieze helden van My Minds Mine op het programma. Jelte Posthumus sprak met De Boer over zijn voorliefde voor grindcore en Debord.

Foto: grindcore fans op Obscene Extreme – Jan Dobrý