Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Rob Zijlstra: “Ze hebben vanaf het begin gezegd dat ze hem gaan steunen.”

Rob Zijlstra: “Ze hebben vanaf het begin gezegd dat ze hem gaan steunen.”
Anne Jan Toonstra

“Een straf aan Alasam is een straf aan ons” Dit waren de bijzondere woorden van de ouders van de in 2011 vermoorde Renske Hekman tijdens de rechtszaak tegen dader Alasam Samarie. Naar aanleiding van de moord en de daaruit voortgekomen rechtszaak schreef de vader van Renske samen met Samarie een opmerkelijk boek “Een coupé verder…”, waarin ze aandacht vragen voor het slepende asielbeleid in Nederland en de kwalijke bijwerkingen van het antidepressivum Paroxetine.

Jelte Posthumus sprak over de zaak en het boek met rechtbankjournalist Rob Zijlstra. Luister het gesprek hier terug.