Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Sanne Kuijper: “Kinderen met autisme vinden houvast in beelden en vaste structuren”

Sanne Kuijper: “Kinderen met autisme vinden houvast in beelden en vaste structuren”
Anne Jan Toonstra

In de documentaire Life, Animated wordt het verhaal verteld van Owen Suskind. Een jongen die op driejarige leeftijd met autisme gediagnosticeerd wordt en zijn spraak volledig kwijtraakt. De volgende jaren reageert Owen maar op één ding: Disney-films. De tekenfilms maken een weg vrij die lang als voorgoed gesloten werd beschouwd. Owen en de wereld rondom hem leren elkaar begrijpen.

Glasnostpresentator en -redacteur Anne Jan Toonstra bekeek de film samen met Sanne Kuijper, onderwijspsycholoog en gepromoveerd op taalontwikkeling bij kinderen met autisme. Het gesprek kun je hieronder terugluisteren.