Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Nhung Dam: “Als je probeert kunst te maken moet je compromisloos zijn”

Nhung Dam: “Als je probeert kunst te maken moet je compromisloos zijn”

| On 07, mei 2017

Eind april verscheen Duizend vaders, het romandebuut van theatermaakster en schrijfster Nhung Dam. In het afgelegen dorp Beiahêm proberen het elfjarig meisje Nhung en haar moeder te overleven nadat de vader is vertrokken. Anne Jan Toonstra sprak met Nhung Dam over het fictionaliseren van haar ouders, de betekenis van kunst voor de hoofdpersoon en het spel tussen fictie en realiteit. Zo had de hoofdpersoon heel lang een andere naam, maar de elementen die er toe deden wilde ze niet uit de weg gaan. Vandaar dat de hoofdpersoon ook Nhung heet en de ouders bootvluchtelingen zijn.

 

 

Duizend vaders is in elke goede boekhandel te krijgen. Op 19 mei zal Nhung Dam optreden tijdens Terug naar het begin.