Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S06E21 | 15-05-17

Glasnost S06E21 | 15-05-17
Ruurd-Jan de Meulder

Maarten Zwiers leidt donderdag samen met Mark L. Thompson een Q&A bij de documentaire I am not your Negro, maar was gister al bij ons in de studio. Onze presentator Willem Goedhart ging dit weekend samen met ND naar de Nacht van de Levensbeschouwing en bespraken dit vervolgens in de rubriek HoeWasHet?! Huisdichter van de RUG Esmé van den Boom vertegenwoordigt volgende maand de Groninger poëzie tijdens de finale van Write Now! in Rotterdam, wij kregen alvast een voorproefje. Peter Breukink, directeur Stichting Groninger Kerken, spraken we over de stichting, aardbevingen en het festival Terug naar het begin. Afgelopen vrijdag ging de voorstelling Roegzand in premiere. Wij spraken Bert Hadders over het stuk en ook hij speelde hij twee liedjes uit de voorstelling. Ook was er weer een Beelden in Stad deze week, Yke Kramer en Jelte Posthumus bespraken Blote Bet op de Herebrug.

luister hier de aflevering terug (playlist staat er onder):

02:30 Maarten Zwiers over I Am Not Your Negro
10:50 HoeWasHet?! ND en Willem Goedhart over Nacht van de Levensbeschouwing
16:30 Gedicht van Esmé van den Boom, finalist Write Now!
20:30 Peter Breukink directeur Stichting Groninger Kerken
30:05 Bert Hadders -Liedje uit Roegzand
32:45 Beelden in Stad (3) met Yke Kramer – Blote Bet
38:20 Bert Hadders interview en “Jenever”