Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Bert Hadders over Roegzand: “Iedereen heeft recht op zijn eigen cultuur.”

Bert Hadders over Roegzand: “Iedereen heeft recht op zijn eigen cultuur.”
Janneke Heimweg

Onlangs ging in Nieuw-Buinen de muziekvoorstelling Roegzand van Stichting Iemandsland in première, de muziek is van Veenkoloniaal Bert Hadders en zijn Nozems. Afgelopen maandag was hij bij ons in de studio en vertelde over hoe belangrijk het is om nou eens geen Shakespeare te vertolken maar pure streekfiction, een stuk dat is geworteld in de Veenkoloniën. Hij merkt op dat mensen uit Stad, kunstliefhebbers en toneelmensen de voorstelling wat te simpel vinden, maar reageert nuchter: ‘Daar maken we het ook niet voor’.

Voor het terugluisteren van het hele interview


Foto: Kanaalstreek