Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Mathijs Sanders: hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde

Mathijs Sanders: hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde
Willem Goedhart

Sinds 1 april j.l. is Mathijs Sanders de kersverse hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na zijn universitaire studie Nederlands in Utrecht en een succesvolle universitaire carrière in Nijmegen trok hij onlangs naar het noorden, om in de voetsporen van Gillis Dorleijn te treden en de studie Nederlands aan de RUG van nieuw elan te voorzien. In de studio sprak Willem Goedhart met Sanders over zijn onderzoek tot dusver, verschillende literaire benaderingen en de toekomst van de Letterenstudies, en hoe deze weer populair te maken door lezen en onderzoek in het middelbaar onderwijs te promoten. Luister hier het gesprek over literatuur en alles daaromheen terug.

Foto: www.wintertuin.nl