Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost S06E23 | 12-06-17

Glasnost S06E23 | 12-06-17
Ruurd-Jan de Meulder

Glasnost gemist? Had je maar moeten luisteren! Nee hoor, wij archiveren dat het een lieve lust is. Zo ook het volgende: Sam Peeters. o.a. bekend van het collectief Lamelos, over zijn nieuwe stripalbum Iedereen op Claudia. Zwarte Zielen Festival in de tuin van Villa Oosterhouw, Chris van der Ploeg ging er voor ons naar toe om de zwartgalligheid te peilen. Middels een toevalstreffen werpt Yke Kramer zijn licht op de aankomende branche campus van de RuG in het Chinese Yantai.  Aanstaande zaterdag organiseert Alex Jbeily The Human Library voor mensen die verder willen kijken dan hun vooroordelen. Anne Jan Toonstra ging met hem en deelnemer Rob in gesprek. Esmé van den Boom sloot haar jaar als RuG huisdichter af met Science Slam een event waar onderzoekers samen dichters een paar uur kregen om een performance voor te bereiden. Maarten Praamstra en ondergetekende waren ter plekke om het geheel te verslaan. Amanda Brouwers kwam vertellen hoe je deel kan uitmaken van een exclusief Noorderzon voorproefje. Vandaag vertrekt ze naar Belgie om deel 3 van Behind the Sun (PodGront/Glasnost) voor te bereiden, een podcast over L’Amicale de Production en interactiviteit.

 

Luister hier alles terug:

 

02:05 Sam Peeters
10:15 HoeWasHet?! Chris van der Ploeg over Zwarte Zielen Festival
14:10 Column Yke Kramer
20:10 Human Library
30:00 Reportage Science Slam
37:20 Amanda Brouwers over aankomende podcast met L’Amicale de Production