Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 15, 2024

Scroll to top

Top

Sonja Schulte: “Als je een stuk voorleest zet je de tijd stil.”

Sonja Schulte: “Als je een stuk voorleest zet je de tijd stil.”
Jelte Posthumus

Sonja Schulte kan maar moeilijk niets doen. Enige tijd geleden bracht ze enkele dagen door op Vieland. Ze besloot er een reisverslag te schrijven. In haar e-book ‘Vlieland’ neemt ze de luisteraar/lezer mee terug naar het waddeneiland. Dat doet ze in woorden, tekeningen en geluid. Aan de hand van eigen belevenissen – een barre drie dagen kamperen aldaar -, de verhalen van reislustige vrouwen uit de negentiende eeuw en de kalmerende geluiden van het wad, neemt Sonja je mee naar het eiland zoals zij het zag, maar ook naar een particuliere wereld die zich toont in haar hoofd.

Cover van ‘Vlieland’

Sonja kwam afgelopen maandag langs in de studio om te praten over haar nieuwe werk, dat binnenkort hier te verkrijgen is.

Luister hier een fragment van het verhaal ‘Lieslaarzen’ en het gesprek terug: