Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 23, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017: #4 Robbie Thomson over ‘XFRMR’

Noorderzon 2017: #4 Robbie Thomson over ‘XFRMR’
Jelte Posthumus

Op Noorderzon vind je niet alleen theater, maar ook veel muziek. Soms in bijzondere vormen. Neem bijvoorbeeld de voorstelling XFRMR, van artiest Robbie Thomson. Hij maakt gebruik van een bijzonder muziekinstrument: de Tesla transformator. Met dit instrument maakt hij de oerkracht van elektriciteit, normaal onzichtbaar voor ons, de hoofdrolspeler in zijn show.

Amanda Brouwers ging op pad en interviewde Robbie over zijn voorstelling – met zijn hulp werd de podcast voorzien van de rauwe muziek van de transformator. Robbie zelf is meer een doener dan een prater – maar zijn muziek spreekt voor zich.

Kijk op de site van PodGront om het interview te luisteren.