Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | April 15, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017: #5 PeerGrouP over ‘ŠTĚSTÍ – GELUK’

Noorderzon 2017: #5 PeerGrouP over ‘ŠTĚSTÍ – GELUK’
Janneke Heimweg

De voorstelling ŠTĚSTÍ – GELUK, die PeerGrouP tijdens Noorderzon speelt, is letterlijk down to earth. In deze digitale tijd waarin we voortdurend bezig zijn met onaardse dingen is het noodzaak om eens met je voeten in de klei te staan. In deze voorstelling onderzoekt PeerGrouP het verschil in geluk tussen de inwoners van het bevende Groningse land en die van de droge schraapsels in Tsjechië.

Amanda Brouwers sprak met Dirk Bruinsma (regie) en Jakub Cermák (theatermaker uit Tsjechië) onder andere over de ontdekking dat geluk toch vaak met de locatie te maken heeft. Dat zelfs als er amper faciliteiten zijn mensen wel geluk vinden in een missie. Dirk Bruinsma merkt op dat hij in Stad meer bezig is met activiteiten. Zodra hij op het platteland is komt hij in een ander gemoed, een ruststand waarin hij meer een met de natuur is.

Kijk op de site van PodGront om het interview te luisteren.