Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 21, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost op Noorderzon: vooruitblik

MichelleW

De opbouw in het Noorderplantsoen is in volle gang. Over een kleine week is het zo ver: Noorderzon 2017 gaat van start. Net als de afgelopen jaren is het aan Glasnost om dagelijks live vanaf het festivalterrein drie uur lang radio te maken. Wat zit er in het programma? Waar kun je ons vinden? Hoe kun je meedoen? Je ziet en leest het hier!

https://instagram.com/p/BXpqOYfFBGF/

Vanaf 17 augustus zijn we elke avond live te horen en zien van 19 tot 22u. Die uren zijn gevuld met allerlei items. Sommige daarvan zul je herkennen van ons tweewekelijkse programma op maandagavond, maar sommige zijn uniek voor Noorderzon! Wat komt er zoal langs?

Muziek! Maar natuurlijk is er muziek. In het eerste uur komt met een beetje geluk de Dokartiest langs voor een gesprek en een liedje. En als het bevalt kun je dus later op de avond het concert op ’t Dok bijwonen. Daarnaast komen, zowel in het eerste als het derde uur, diverse muzikanten langs die ook elders op Noorderzon optreden. Check dus zeker van tevoren even via onze socials of jouw favo artiest een bezoekje brengt aan de studio. En het tweede uur dan? Die is voor onze geliefde huismuzikanten! Zij maken het uur compleet met een paar fijne liedjes.

Maar zoals je weet is muziek maar een klein onderdeel van Noorderzon. Zowel het hoofd- als randprogramma zijn gevuld met kunst, theater, wetenschap en alles daar tussenin. En zo is het dus ook bij Glasnost! Ieder uur komen er kunstenaars, creators, wetenschappers en andere mensen langs om over hun programmaonderdeel te praten.

En dan denk je: nu zijn die uren wel gevuld, toch? Nee hoor! Glasnost zou Glasnost niet zijn zonder columnisten, Noorderzonnieuws, eet- en drinkreviews, live verslag vanaf het terrein, reportages, recensies en natúúrlijk de dagelijkse afsluiter: DE QUIZ. Ja ja, mét prijzen.

Elke dag laten we van tevoren meer weten over de inhoud van de uitzending. Dat doen we hier op de site, maar natuurlijk ook via Twitter, Facebook en Instagram.

Fotograaf: Andrea Hooymans

 

Natuurlijk kun je naar Glasnost luisteren via de bekende wegen: 106.6 FM of de stream. Maar het leuke aan Noorderzon is: je kunt langskomen! Zoals je hierboven ziet is er volop ruimte voor publiek. Zonder jullie geen live radio! Kom dus gezellig kijken, maak een praatje, doe mee aan de quiz; het kan allemaal.

Tot volgende week!

Meer lezen en luisteren?
Wie maken Glasnost?
Wat kwam er al langs tijdens de podcasts?
Waar vind je ons op het terrein?