Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – Dag 2, luister terug

Noorderzon 2017 – Dag 2, luister terug
MichelleW

Je knippert een keer met je ogen en hopla: dag 2 van Noorderzon zit erop. Het was soms regenachtig, maar dat hield het publiek niet tegen. Het was druk bij onze stek! En dat is niet zo gek, want het was weer een goedgevulde uitzending. Lees hier wat er voorbij kwam en luister terug.

In uur 1 kwam dokartiest Tank and the Bangas langs. Ze konden niet met volle set spelen, maar dat was geen enkel probleem… want dan improviseer je toch gewoon de instrumenten?
Verder in uur 1: we praten over het aanbod vegetarisch eten op Noorderzon inclusief smaaktest natuurlijk, de column kwam van Annegreet Bos en er is aandacht voor Literaturia, vergezeld door muziek van Winterjong. Daarbij beantwoordde het publiek de vraag: wat is het meest tragikomische dier?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338543650″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Tijdens uur 2 kwam de muziek van The New Poor, de column van Ronald Hünneman en ging de Nazon over de voorstelling Gravity and Other Myths. Ook spraken we met de makers van de bijzondere Noorderzonletters, die je onder andere ziet op het programmaboekje van dit jaar en met het bijzondere duo Stereoptik. Daarnaast kwam er veel zoets langs: Marthe Walvoort sprak over haar rotorcollege over suiker en daarna proefden we het enige echte Glasnostijsje van Mattie Gelati!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338543652″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Uur 3 werd wat betreft muziek verzorgd door Fons Jörgen die een aantal prachtige nummers speelde. Sterker nog: hij primeurde nieuw werk van zijn band A Liquid Landscape! Verder spraken we met Hans-Paul Klijnsma, projectleider van Noorderlicht over de tentoonstelling One Finger cannot Pick a Stone. Ook kwamen twee duo’s van Platform GRAS langs om te praten over Urban Tours. We sloten traditiegetrouw af met de quiz, en die was bijzonder spannend!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338543653″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]