Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – Dag 4, luister terug

Noorderzon 2017 – Dag 4, luister terug
MichelleW

Gisteren waren de radio-omstandigheden bijna perfect. Het enige probleempje was nog de regen. Maar vandaag… was het droog! En wederom was de uitzending gevuld met goede gesprekken en mooie muziek. Luister hier terug.

Tijdens het eerste uur kwam dokartiest Klangstof langs voor een gesprek. Ook interviewden we Silke Huysmans en Hannes Dereere over Mining Stories, Jacob Jolij over zijn rotorcollege (Een monster onder je bed?) en pianiste Keiko Shichijo die een concert gaf in de Lutherse kerk.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338804524″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Tijdens uur 2 speelde huismuzikant Rutger Peereboom een aantal mooie liedjes en spraken we mensen van de Noorderpoortcontainer. Voor onze rubriek Behind the sun ondervroegen we Aleid over haar vrijwilligerswerk achter de bar en we spraken met Lidewijde Paris over Literaturia en haar passie voor boeken. De column kwam van Ronald Hünneman en Helena Hoogenkamp las een indrukwekkend verhaal voor.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338804522″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Last but not least: uur 3. Luka verzorgde de muziek, Maaike de Heij kwam vertellen over Paviljoen Evolve en Floris Maathuis legde alles uit over Yarr het piratenspel. Ook spraken we met Jasper Tonen over het thema van Noorderzon vandaag: sustainable sunday. Ten slotte, niet onbelangrijk, ontvingen we kunstenaar Willem Kolvoort weer. Want hoe gaat het eigenlijk met ons kunstwerk?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338804521″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]