Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – Favorieten dag 3 en 4

Noorderzon 2017 – Favorieten dag 3 en 4
MichelleW

Elke dag kiezen we een paar favoriete items uit de show om te delen. We kunnen je vertellen: dat kiezen is niet altijd makkelijk! Maar het is weer gelukt. Luister hier onder andere terug: Vicky Francken, Meadowlark en Lidewijde Paris.

Dag 3

Vicky Francken debuteerde begin dit jaar met de schitterende bundel Röntgenfotomodel en won daarmee de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut. Afgelopen zaterdag deed ze mee aan de Parade van de Poëzie van Literaturia.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338985238″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Nog een debutant! van de Britse band Meadowlark verschijnt dit jaar het langverwachte debuutalbum Postcards. Na hun optreden op Podium Plataan kwamen ze bij ons optreden en speelden ze ook de titeltrack van hun album.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338985239″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Het klikt al snel tussen Robbert van Heuven en de Noorderzonbezoeker. Wie op de website het aanbod bekijkt kan, met zijn muis, niet om de interviews heen die Van Heuven voerde met de artiesten. We spraken met de grote man achter de schermen over zijn vak en de voorbereidingen die hij treft.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338985240″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Dag 4

Theatermaakster Silke Huysmans woonde tot haar zevende in Brazilië. Jaren na haar vertrek vond er een ramp plaats die verscheidene dorpen van de kaart veegde. In Mining Stories keert ze terug naar Minas Gerais om de verhalen van de bewoners en mijnwerkers op te tekenen. Persoonlijke verhalen die ze verbindt aan grootse thema’s.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338985234″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Literaturia ontving afgelopen zondag Lidewijde Paris die met haar boek Hoe lees ik? De ultieme handleiding schreef voor iedereen die zich als lezer wilt ontwikkelen. Waarom lezen we Vestdijk niet meer en doorstaat Gewassen vlees van Thomas Rosenboom de tand des tijds?

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338985236″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Luka is het geesteskind van de Rotterdamse Lisa Lukaszczyk. Evenals Meadowlark zette ze een prachtig intiem optreden neer waarvan we niet genoeg konden krijgen. Eindigde elke zondag maar met een optreden van Luka.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/338985235″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]