Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 25, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – Dag 6, luister terug

Noorderzon 2017 – Dag 6, luister terug
MichelleW

Onze zesde uitzending op Noorderzon zat bomvol. We kregen bezoek van Allah-Las, de Ieren van Dead Centre en Willem Kolvoort. Dinsdag bespraken we ook de nieuwe containervoorstellingen van Vera, Literaturia en Illustere figuren. Live muziek was er van VluchtGoud, Sascha Elisah en A Cynic’s Mind. Columnisten van dienst waren Marleen Nagtegaal en Ronald Hünneman.

In het eerste uur spraken we met dokartiest Allah-Las. Verder onder andere: theatermaakster Margje Wittermans over VluchtGoud; het drieluik Vera, Zomaarradio en Knetterijs en Jantine Wijnja over de voorstelling Nederland Nu van Literaturia.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339121612″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

De muziek werd in uur 2 verzorgd door Sascha Elisah. Eerder dit jaar verscheen haar EP Weaterproof en de door country beïnvloede liedjes vonden op Noorderzon een gewillig oor. Met thijs Lijster keken we vooruit naar z’n lezing en met Frank Odijk blikten we terug op de voorstelling van L’Amicale de Production. Willem Kolvoort schoof weer aan om te laten zien hoe de Glasnost poster vorm krijgt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339121611″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

De Ieren van Dead Centre verzorgden vorig jaar de openingsvoorstelling van Noorderzon en zijn dit jaar op het festival met hun voorstelling Hamnet. Enkele jaren nadat zijn zoon overleed schreef Shakespeare de (bijna gelijknamige) voorstelling Hamlet. We bespraken de auto-biografie van de Renault 4 en er was muziek van de sterren van A Cynic’s Mind. Over sterren gesproken? Professor Lambert Schomaker bezocht voor ons de voorstelling The Great Oudoors van Annie Dorsen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339121610″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]