Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | July 20, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – dag 7, luister terug

Noorderzon 2017 – dag 7, luister terug
Janneke Heimweg

Dag 7, woensdag 23 augustus, was geweldig! We hadden acht! Japanners aan tafel, een nepcolumnist met een nepcolumn en er was zeer goede muziek. Natuurlijk was dit lang niet alles. Hieronder kun je de complete uitzending per uur terugluisteren. Ik zou zeggen: sit back and listen.

In uur 1 hadden we Antonia Rehnen over haar voorstelling ‘Memories wrapped in paperplanes’, L’Amicale de Production (hier luister je de podcast terug die we eerder dit jaar met hen maakten), de Belgische schrijfster Ruth Mellaerts vertelde over haar verhalenbundel: ‘Soms ben ik een ontdekkingsreiziger’ en over hoe het was om je eigen verhalen tot leven te wekken voor de voorstellingen die ze hier op Noorderzon speelt. Daarna schoof Joost Oomen aan tafel, de man die ons hardwerkende radiomakers ervan verdenkt paniekerige acteurs te zijn in een nepradioshow. Zijn nepcolumn en meer luister je hier terug.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339271187″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

In uur 2 was Eva Waterbolk onze huismuzikant, las Jeroen Anneveldt zijn column voor over hoe je je dient te gedragen tijdens het flaneren op Noorderzon, kregen we van doorgewinterde Noorderzonvrijwilligers Patrick en Djamila alles te horen over Noorderzonrelaties en -baby’s en gaf Rene de Haan zijn oordeel over Julian Hetzel (ook over deze voorstelling maakten wij eerder een podcast). Dat en meer luister je terug via deze link.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339271186″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

En in het derde en laatste uur van deze avond konden we onze ogen niet geloven toen we acht Japanners, de crew van Project M, aan onze Noorderzoninterviewtafel kregen. Er was knallende livemuziek van De Kat en neurowetenschapper/ geheugenkampioen Boris Nikolai Konrad gaf ons tips en trics over hoe je nooit meer iemands naam vergeet. Dat en meer hoor je via onderstaande link.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339271185″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]