Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 25, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – dag 8, luister terug

Noorderzon 2017 – dag 8, luister terug

| On 26, aug 2017

Donderdag 24 augustus was een prachtige festivaldag en dus ook een fijne dag voor ons. We mochten luisteren naar de mooie muziek van Kinetophone, hadden tal van mooie gesprekken en konden last-minute ook Dokartiest Altin Gün aan tafel verwelkomen. De complete uitzending kun je hieronder terugluisteren.

De Groningse band Kinetophone bestaat uit filmfreaks die live de soundtrack verzorgen bij oude films. Ze voorzagen de horrorklassieker Häxan (1925) van een nieuw jasje en lieten horen hoe dat klonk. Dichter Esmé van den Boom had een column en Liesbeth Korthals Altes vertelde over haar lezing over de schrijver ‘als luis in de pels’. Het Dagblad heeft zich vastgebeten in het ‘verdwenen Groningen‘ en daarover kwam Maaike Wind vertellen. Met Saskia Jonker bespraken we het ruime festivalaanbod dat genuttigd kan worden.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339425428″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Het rotte neusje van de Nederlandse necropop kwam dit uur bij ons aan tafel zitten. Douwe Dijkstra en de sneue vertoning laten zich niet kisten. Koud aanbevolen. Jeroen Anneveldt bracht wat warmte met zijn column over flaneren en Bert Hadders gaf een vlammend optreden. Met Kasper van Hoek bespraken we #5 van Oog op Nederland en met Lara van den Bergh bespraken we hoe ze de kaartverkoop in het oog houdt. Lotte Dunselman deed voor ons verslag van de voorstelling Hamnet van Dead Centre.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339425430″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

The Rising Sun kreeg de mensen aan het dansen tijdens hun optreden. Mo Visser en David van Griethuysen vertelden over Altijd weer van Het Houten Huis en met Altin Gün keken we vooruit naar hun optreden op het Dok. Jaime Ibanez kwam langs om over de voorstelling met de langste titel te praten: I started a secondhand shop with all the things I told you when I was in love.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/339425431″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]