Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 26, 2024

Scroll to top

Top

Noorderzon 2017 – dag 10, luister terug

Noorderzon 2017 – dag 10, luister terug

| On 31, aug 2017

Onze tiende en laatste uitzending op Noorderzon was een feestje. Willem Kolvoort kwam zijn Glasnostposter showen die binnenkort boven onze bedjes hangt. We kregen hoog bezoek van de Groninger kinderdichter Marrah van der Heijden en stadsdichter Lilian Zielstra. Femke Eerland, de algemeen directeur van Noorderzon, kwam langs voor een eerste terugblik en bracht prosecco mee.

Voordat het festival begon kreeg Spring van Quarantine veel aandacht omdat ze zwangere vrouwen en baby’s zochten als figuranten. We bespraken Spring en Winter met de makers. broeder Dieleman had gelukkig tijd om bij ons drie liedjes te spelen voordat hij op podium Plataan zou staan. Tamara en Saskia bespraken tien dagen festivalfood. Dokartiest Foxygen wilde ook nog wel even langskomen en er was een column van Matthijs Veenstra.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/340269708″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Schuldfabrik van Julian Hetzel was één van de meest besproken voorstellingen van Noorderzon. Gelukkig konden we nog terugblikken met Hetzel himself. Na het Zeeuws Vlaamse van broeder Dieleman was het dit uur tijd voor het Gronings van Bert Hadders. Stella Vrijmoed en Joost Ramaer deden ook verslag van het festival en we deden een eerste terugblik. Er was hoog bezoek van stadsdichter Lilian Zielstra en de kinderdichters Marrah van der Heijden (foto: Nienke Maat), Jacco Hage, Emma Bos en Kerstin Hummel. Jeroen Anneveldt onderbrak het flaneren om een column voor te lezen.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/340269707″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

 

Tijdens Noorderzon was Willem Kolvoort regelmatig te gast om het maakproces van de posters die hij voor Vera maakt uit de doeken te doen. En hij maakte er ook eentje voor ons! Het resultaat kregen we dit uur te zien en we zijn nog steeds in de wolken. Dat Femke Eerland, de algemeen directeur van Noorderzon, langskwam met prosecco hielp daarbij ook. Rutger Smit kwam vertellen over de afbouw van het festival en met quizmaster Willem Goedhart bespraken we de thematiek van de festivalvoorstellingen. Ook was Willem voor de laatste keer quizmaster, en dat ging hem niet in de koude kleren zitten!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/340269706″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]