Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 30, 2024

Scroll to top

Top

Rachel Raetzer: “Nu kan ik met minder woorden hetzelfde gevoel overbrengen.”

Rachel Raetzer: “Nu kan ik met minder woorden hetzelfde gevoel overbrengen.”

| On 04, nov 2017

Sinds september is Rachel Raetzer de achttiende huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen. Voordat ze huisdichter werd stond ze al op Dichters in de Prinsentuin en dit jaar won ze tijdens de Poëziemarathon de poëziewedstrijd Anekdote. Bij de opening van het Academisch jaar droeg Raetzer het gedicht ‘Wij zijn de lettervreters’ voor.

Anne Jan Toonstra sprak met Raetzer over het serveren van taal, gedichten schrijven als je boos bent en inspiratie opzoeken in plaats van erop te wachten. Tot augustus 2018 zal Raetzer maandelijks een gedicht publiceren op de website van de huisdichter en op meerdere podia te vinden zijn. Via de facebookpagina van de huisdichter blijf je op de hoogte.

 

 

Foto: Reyer Boxem