Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 16, 2024

Scroll to top

Top

Vooruitblik op Het Grote Gebeuren

Vooruitblik op Het Grote Gebeuren

| On 04, nov 2017

Vanavond gaat in de Groninger Forum bibliotheek de negende editie van literair festival Het Grote Gebeuren van start. Auteurs als Charlotte Mutsaers, Tommy Wieringa, Auke Hulst, Koos van Zomeren en vele anderen zullen tot middernacht optreden, voordragen, signeren en een feestje vieren.

Organisator (en Glasnosticus) Maarten Praamstra schoof even aan bij Anne Jan Toonstra om de programmering te bespreken en verwees ook even naar de vele auteurs die ook al eens bij ons te gast waren.

 

Marleen Nagtegaal spraken we over Onthoofde man op vuilnisbelt, Lidewijde Paris was afgelopen Noorderzon bij onze tent. In mei spraken we Nhung Dam over haar knetterende debuut Duizend vaders en Auke Hulst spraken we de afgelopen jaren meerdere keren. Mathijs Sanders, die Hulst en Dam zal interviewen, is ook bij ons geweest toen hij werd aangesteld als hoogleraar moderne Nederlandse letterkunde. Glasnostcorryfee Bram Douwes zal tijdens het festival het gesprek over Richard Klinkhamer leiden.