Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 28, 2024

Scroll to top

Top

Glasnost zoekt versterking!

Glasnost zoekt versterking!
Nienke Maat

Met een team van enthousiaste vrijwilligers zet Glasnost elke week een mooi, inhoudelijk en actueel radioprogramma over kunst, cultuur en wetenschap in en om Groningen neer. Dit team willen wij graag uitbreiden!

We zoeken mensen met journalistieke ambities die weten wat er gebeurt in de kunst- en/of wetenschapswereld om Glasnost ook dit seizoen weer te laten shinen. Ervaring is niet nodig, je enthousiasme en tijd zijn voor ons belangrijker.

Glasnost bestaat uit een groep van ongeveer 10 vrijwilligers van diverse leeftijden en achtergronden die elke week samenkomt om een mooi programma te maken en we willen versterking om onze opwaartse spiraal voort te zetten. We zoeken:

Redacteurs
Mensen met journalistieke ambities die weten wat er gebeurt in de kunst- en/of wetenschapswereld.

Verantwoordelijkheden

  • Meedenken over de inhoud van het radioprogramma.
  • Potentiële gasten uitnodigen.
  • Interviews voorbereiden, waarbij je door enig vooronderzoek in een korte tijd een interessant gesprek naar voren weet te toveren.
  • Je voorbereide stukken posten op de website.

Vereisten
Jouw tijd en enthousiasme zijn belangrijker dan ervaring. Je moet alleen in staat zijn je kennis en ervaring in te zetten om de juiste gasten te kiezen en prikkelende, relevante interviews te schrijven. Wij doen dit al een tijdje, dus als jij zorgt voor de inhoud, zorgen wij voor de juiste begeleiding.

Samensteller
Als samensteller heb je een coördinerende en uitvoerende rol. Hierbij is het iets minder belangrijk dat je precies weet wat er actueel is, zolang je de redactie maar kan aansturen in het maken van een gevarieerde en interessante uitzending.

Verantwoordelijkheden

  • Eindverantwoordelijk voor wat er wel of niet in de uitzending komt.
  • De voortgang van de show in de gaten houden.
  • Contact onderhouden met redactie en presentator over voortgang.
  • Draaiboek up-to-date houden.

Vereisten
Ook hier geldt dat jouw tijd en enthousiasme het allerbelangrijkste zijn, maar als samensteller is enige ervaring of journalistieke achtergrond wel een pré.

Je zult een paar uur per week aan het programma besteden, die je grotendeels vrij in kunt delen. Vaste tijden gelden voor redactievergaderingen (maandag na de uitzending) en de uitzendingen (maandag 20:00-21:00) met daarna een borrel.

Glasnost is een mooie plek om je eerste stappen in de journalistiek te zetten en we moedigen elkaar aan onze ideeën zo veel mogelijk uit te proberen. Let wel dat we elke week een liveshow neerzetten, dus we moeten op je kunnen bouwen!

Geïnteresseerd of vragen? Stuur een mail naar info@glasnostici.nl.