Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | June 23, 2024

Scroll to top

Top

Reportage: De Romantiek in het Noorden

Reportage: De Romantiek in het Noorden

| On 14, dec 2017

Normaliter wordt een schilderij in een museum acht seconden bekeken voordat de bezoeker doorloopt naar het volgende schilderij. Dat zou betekenen dat een bezoeker van de expositie De Romantiek in het Noorden – van Friedrich tot Turner twaalfenhalve minuut naar alle schilderijen kijkt. Er hangen echter genoeg schilderijen die meer tijd van je vragen. Maarten Praamstra nam vorige week een kijkje en ging ook naar het virtueel panorama dat getoond wordt in de aansluitende expositie Ook Romantiek!

In acht minuten ‘loopt’ de bezoeker door een zestal schilderijen die hij, of zij, even daarvoor nog in een zaal zag hangen. Maarten Praamstra sprak met de makers Frans van Hoesel en Marc Kampman van het Reality Center Rijksuniversiteit Groningen over het maken van het panorama en vroeg aan museumdirecteur Andreas Blühm hoelang hij gemiddeld naar een schilderij kijkt.

 

 

De expositie is nog tot en met 6 mei 2018 te zien in het Groninger Museum.