Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Glasnost | May 29, 2024

Scroll to top

Top

Omar Larabi: “‘The Killing of a Sacred Deer’ is Lanthimos beste film tot nu toe.”

Omar Larabi: “‘The Killing of a Sacred Deer’ is Lanthimos beste film tot nu toe.”

| On 27, dec 2017

Afgelopen mei ging The Killing of a Sacred Deer in première op het filmfestival van Cannes en sindsdien regent het lovende reacties. Cinefiel en oud-glasnosticus Omar Larabi kwam naar de studio om de nieuwe film van Yorgos Lanthimos, de ‘voorman van de Griekse weird wave’, toe te lichten. Lanthimos maakte eerder indruk met Dogtooth en The Lobster, waarmee hij in 2015 de juryprijs won op het filmfestival van Cannes en later genomineerd werd voor een Oscar.

Amanda Brouwers sprak met Omar Larabi over de Griekse excentriekeling en zijn films die laveren tussen gitzwart  en zwaarmoedig. De plot verklapte Larabi niet, Lanthimos is namelijk niet iemand die uitlegt waarom de mensen doen wat ze doen. Daar mag de kijker zelf over nadenken.

 

 

The Killing of a Sacred Deer draait nog dagelijks in het Groninger Forum, locatie Hereplein.